TIS

 

Tradicionalna izložba studenata Fakulteta umetnosti je poglavlje koje zahteva i ima za cilj sam naziv, uči nas istorijom, povezivanjem i nadogradnjom iste.
Uči nas negovanju naše prošlosti, stvaranjem.
Sada je vreme da joj uzvratimo.
Ovogodišnja izložba nova je epoha za sve nas, za mlade umetnike i našu zajednicu koju činimo, želja za visokim ciljevima, idejama pretočenih u inovaciju.
Umetnost je inovacija.
Ova godina nosi jednu svoju i obeležava novo saznanje, a to je prispajanje sa nečim što naša zajednica i mladež nisu imali do sada, prilika da se umetnost pokaže i dokaže najpre sebi samoj.
Tamo gde se rast čini nemogućim pucaju sve barijere, predrasude.
Dopustimo da se umetnost razvija svojim tokom uz dobar temelj, tradicijom da iz godine u godinu ova priča dobije svoju stranicu u istoriji čovečanstva ( umetnosti ).
Na mestu na kom se nalazimo kao i vremenu koje nam je nametnuto dužni smo da ono što nam je podareno opravdamo, osvedočimo i brinemo, iz generacije u generaciju ukažemo na značaj celokupne izložbe i njenog viđenja.
Ovo je kritika na delu, segmenti novog rađanja i buđenja svesti koja je godinama tajila i sada dobila priliku za procvat.
Ostvarili smo veoma vredne i značajne saradnje sa umetnicima iz unutrašnjosti, ali istorija nas uči da jedino umetnost možemo sagledati iz više uglova i u njoj biti svoji, zato smo ovu izložbu podigli na viši nivo i njen koncept u uglovima promenili i proširili ih.
Gosti ove izložbe i naši ovogodišnji saradnici su tvorci novog poglavlja “Vijuge” - mesto koje predstavlja umetnike iz svih aspekta umetnosti, mesto slobodnog stvaranja kojima je za cilj povezivanje umetnika, njihovih ideja i dela.
Od vekova umetnici su ti koji nose izložbu i ono što je naš zadatak i uloga koju im možemo pružiti je dati potporu u nastavku svog stvaranja, a iz godine u godinu njihova dela su sve snažnija i mnogobrojnija, a ono što je ove godine dostiglo skalu jesu upravo
njihove različitosti i povezivanje kao što su:
Slikarstvo, vajarstvo, primenjeno vajarstvo, arhitektura, fotografija, kamera, scenski kostim, dizajn ( enterijera, industrijski, grafički, grafika i knjiga), vizualne i medijske umjetnosti i književnost.
U svakoj od ovih vidimo vezu, a ono što se u toj vezi dodatno spaja jeste i muzička umetnost, bez koje ova izložba ne bi bila u duhu u kom jeste, a za istu zaslužni su naši saradnici, prof. Muzičke škole, Čačak koji su otvaranjem izložbe otvorili i poslali jasnu poruku za čim žudi umetnost, kao i prof. Marija Lukić čiji eksterijer Galerije Narodnog muzeja odiše svojom pričom, uklapa se u ovo ruho civilizacije, dozvoljava joj uneti promenu i pridružiti joj se.
Ideja, zamisao, motivacija, samo su početni stadioni u stvaralaštvu jednog umetnika koji zahtevaju dalji tok.
Ono što je naša dužnost jeste da usmeravamo jednim ovakvim primerom mlade umetnike da se razvijaju i povezuju jednim ovakvim projektom.
Umetnost se ogleda u umetnosti.

Post title:
Članak o izložbi
Reposted TakacNatasa's album.

Veliko hvala dragom timu Vijuge i organizatorima 6. Tradicionalne izložbe studenata u Čačku, na prilici za izlaganje mojih radova kraj vrhunskih radova njihovih studenata ❤️

 

Reposted Vijuga's post.

Velika nam je čast što je danas u uredu Vijuge bila naša talentirana umjetnica TakacNatasa sa kojom samo napravili intervju kojeg ćete sutra moći pogledati na našem YouTube kanalu.

changed a profile picture 
Info
Your art:
Photography, Painting, Handicraft, Graphic design, Digital art, Sculpture art, Literary art
Country:
Serbia
Full Name:
TIS