GRAHOVEC PETRA

Petra Grahovec,  rođena je u Čakovcu gdje i danas živi i rad.  Svoju ljubav prema pisanoj riječi dobila je čitajući knjige, pa se upustila i u pisanje. Njezin  je prvi roman Boje mjeseca koji je napisan na platformi Wattpad, gdje autorica objavljuje sve svoje priče. Veliki je ljubitelj fantazy žarna koji i sama piše.

Do sada je objavila roman Boje mjeseca  dok su priče Put do tebe, Poljubac tame i Dodir vjetra u pripremi te su još uvijek dostupne za čitanje na Wattpad platformi.

Added an album 

Novo 31. Poglavlje Vruća krv vuka, pa da jedan mali dio ove priče podijelim s vama, sve moje priče mogu se čitati na platformi Wattpad ( osim tiskanih Boje mjeseca i Put do tebe  koje možete u tiskanom obliku kupiti preko mene ili u elektroničkom obliku na web shopu Prime Vijuge ,,, slika je preuzeta s Pinteresta) 

https://www.wattpad.com/1139533796-vruće-srce-vuka-31-poglavlje

 

31. Poglavlje

Ni Rebeeka ni Anastazija me nisu razumjele, nisam im mogla objasniti koliko me povrijedilo njegovo laganje ili prešućivanje. Veoma loš način da se započne veza. Želim mu biti potpora u svemu a ne poslušna i pokorna ženica za kakvu me on smatra ili priželjkuje. Grdno se vara ako misli da me može pogurati u stranu te da ću se s time pomiriti. Čekam ga nestrpljivo ponavljajući isti najgori scenarij već tisuću i jedan put u glavi. Slažem svaki mogući odgovor na njegov komentar koji bi mogao da mi da. Neće da se izvuče tako lako kao što misli.

„Ne pretjeruj Lilyth, svi muški su isti, moraš da mu malo popustiš uzicu i daš na pravo. Ja znam da si ti veoma čvrsta, hrabra i neovisna žena te da se možeš pobrinuti za sebe. Ali pobogu pusti mu da malo on bude tvoj heroj. U tomu ti je cijela kvaka!" – iznosila je Anastazija svoje viđenje mojeg problema.

„ Nije pitanje u tome da li on jeste moje heroj ili nije. Riječ je o tome da mi je lagao, svjesno!"- dobacila sam joj pokušavajući joj ukazati na samu srž problema.

„ U redu! Sada iskreno mi odgovori, bi li ga pustila da ti je rekao išto namjerava? Bi li popustila da uradi po svome ili bi ga davila s razlozima protiv njegovog nauma?"- ubacila se Rebeeka s druge strane prostorije.

Pogledala sam je ne vjerujući što čujem. Okrenula sam se prema njoj te razjapljenih ustiju je gledala pokušavajući smisliti neki pametan odgovor. Pogodila je u samu srž, nikada mu ne bi dozvolila da ode sam. Bod za Rebeeku.

„Tako sam i mislila! Pobogu Lilyth, sve mi znamo da se pobrinemo same za sebe. Dozvoli mu da bude muško i da se pobrine za tebe. Dovoljno dugo si bila sam svoj stup, svoj potporanj. Dozvoli da se sada netko drugi pobrine za tebe, opusti se i uživaj u njegovoj pažnji, dozvoli mu da bude alfa vučjak. Iskoristi svoju prednost kao žena, svi problemi rješavaju se u krevetu."

„Lagao je!" tiho sam ponovila još uvijek ono što me najviše pogodilo.

„Jednom kada sve ovo prođe ispričat ću ti svoju priču, mada vjerujem da sve mi imamo nešto zajedničko." Uz glasan uzdah odvratila mije Rebeeka pokušavajući da otvori vrećicu krvi.

„Što?" u isti glas upitale smo je obje.

„Stvarno?" uz smijeh nas je pogledala.

Obje smo kimnule glavama ne shvaćajući što nam želi reći.

„Muškarce koja svaka žena može samo poželjeti, stvorene samo za nas sa svim svojim mana i savršenstvima. Oni su druga polovica naše duše, ma koliko se mi ljutile na njih iskreno govoreći ne možemo. Oni su zrak koji dišemo, tako da bez obzira na sve, ma koliko mi njih trebale činjenica je da oni nas trebaju više!" izbacila je iz sebe poput vihora koji je veoma dugo zadržavala, nazdravila nam je s vrećicom krvi koju je držala u rukama : „ Nikada se neću moći naviknuti na ovo!" – gledala je gadljivo u vrećicu.

„ U potpunom pravu si Rebeeka!"- uzvratila je Anastazija poravnavajući svoju plavu kosu.

„Činjenica ostaje da mi je lagao!" nisam popuštala ni milimetar.

Pogledala su me kao da su mi izrasli rogovi na glavi.

„Odustani Lilyth, da lagao ti je ili možeš to pogledati i kao da ti je prešutio, što je istina. Ruka na srce, na njegovom mjestu uradila bi potpuno isto kao i on, zar ne?"- nije popuštala ni Rebeka.

„U pravu si, uradila bih isto." Prihvatila sam poraz shvaćajući što mi žele reći.

„Ali to ne znači da mu moraš uletjeti u zagrljaj odmah kada ga vidiš, imaš našu dozvolu da ga malo namučiš, smo malo Lilyth!"- dobacila je Anastazija uz smijeh.

„Koje ste vi mustre, ne mogu da vjerujem da je to učite!"- izbacila je Alina iz sebe u šoku.

„Budi bez brige i čekaj da neki mladić ukrade tvoje srce mila moja, tek tada shvatit ćeš što smo govorile!"

„Dolaze!" viknuo je Alexsandar iz sobe s monitorima gdje je pratio situaciju.

Obrisala sam znojne ruke u hlače dok mi je srce krenulo luđački nabijati u prsima i bijes preuzimati moju svijest. Ma koliko da su me one barem malo smirile i pokušale mi objasniti bol u meni je ključala. Kako su polako ulazili u kolibu sa strepnjom sam čekala da ga ugledam. Virkala sam iza ogromnih leđa Alekseja i Konstantina koji su pohrlili svojim suprugama u zagrljaj. Polako su ulazili jedan po jedan u kolibu ali Caspera nije bilo. Strah koji je zamijenio bijes sada mi nije dozvolio disati, palio mi je pluća svojom gorčinom.

„Casper?" upitala sam Maxa gledajući iza njega suzdržavajući se da ne potrčim kraj njega.

„Dobro je čeka stražare da se vrate pa da zatvori vrata."

Onaj trenutak kada je kročio svojom ogromnom pojavom pred mene zacrnilo mi se pred očima, bijes je opet zamijenio mjesto sa strahom. Tijelo mi se krenulo nekontrolirano tresti te sam krenula izbacivati sav taj bijes na njega. Bacala sam na njega prvo što mi se pronašlo pod rukom. Max i stražari su se odmaknuli ne bi li njih pogodila. Vikala sam a sve što sam željela je da ga zagrlim, da uronim prste u tu njegovu svilenu kosu, ali neću da popustim. Prišla sam mu bliže gurkajući ga kažiprstom tražeći da me pusti napolje. Trebam zraka da se dovedem u red, ne prepoznajem sama sebe. Ovako ljuta kazat ću nešto što ne mislim, povrijedit ću njega i sebe. Ispitivala sam njegove granice izdržljivosti sve dok me nije prebacio rukom preko ramena te me snažno lupio po guzici da mi je koža bridjela. Ustuknula sam pred ovim njegovim činom, iznenadio me. Pokušala sam da se istrgnem iz njegovog snažnog stiska. Izgubio je strpljenje te me iznio iz dnevne sobe i krenuo prema spavaćoj. Odgurnuo je nogom vrata te uletio sa mnom na ramenu. Odbacio me na ogroman krevet te zastao ispred njega podbočivši se rukama na uske kukove.

„Lilyth molim te, smiri se, daj da razgovaramo kao odrasli ljudi." – molio me izmučeno te otkopčao svoj ogrtač bacivši ga na stolicu koja se nalazila kraj kreveta.

Ovo je odvraćanje pažnje, veoma dobro odvraćanje, doslovno sam zaboravila što sam željela reći. Pogledom sam putovala po tom isklesanom tijelu. Od zlatnih pletenica koje su mu se nalazile na vrhu glave, kristalno plavih očiju na preplanulom licu te punih i senzualnih usana blago rastvorenih. Polako sam spuštala pogled na široka ramena i snažne ruke koje su počivale na uskim kukovima. Pogledom sam prošla po formiranim trbušnim mišićima, gdje se svaki mišić ocrtavao do savršenstva na ravnom trbuhu.

„Nemoj da me gledaš tako, neću moći da razgovaram s tobom!"- dobacio mi je zabavljeno promatrajući mi lice, zadovoljno kimnuvši kad se uvjerio da je postigao upravo ono što je želio.

„Ne igraš pošteno! Još uvijek sam ljuta!"

„Ne izgledaš mi baš toliko ljuta, više gladna! Zatvori ta svoja ljupka usta mila!"

Polako je krenuo prema meni dok sam se ja vukla na sve četiri dalje od njega. Diverzija! Koristi sva moguća sredstva protiv mene, da me zbuni, podčini. Moram priznati da mu uspijeva, i više nego li odlično.

„Casper, ne približavaj se! Stoj! Znam što radiš! Neće ti uspjeti! Još uvijek sam ljuta! Lagao si me!" – hvatala sam se na one malene trunke snage koja mi je ostala u tijelu vičući te sam krenula bacati jastuke u njegovom smjeru.

„Bojiš se da bi mogla popustiti? Jastuci me neće spriječiti da dođem do tebe, ništa me neće spriječiti! Da, lagao sam da bih te zaštitio, za tebe bih lagao, krao, ubijao! I sve ovo bih ponovio još jednom. Ti si mi jedina bitna, ništa na ovome svijetu neće me spriječiti da zaštitim ono što je moje, pa ni moja vlastita smrt!"

„Povrijedio si me! Mogao si razgovarati sa mnom! Mogla sam ti pomoći, što da ti se nešto dogodilo? Još nisi ni ozdravio do kraja od ozljede koju su ti nanijeli!"

„Bi li me pustila da sam ti rekao?"

„Ne bih te pustila samog!"

„Nisam bio sam, imao sam svoj čopor uz sebe."

„Ti ih ne poznaješ kao ja, veoma dobro znam za što su sposobni. Casper trenirala sam s njima, oni su moji ljudi, ja najbolje znam za što su sposobni i kako najbolje onesposobe neprijatelja!"

„Sada me vrijeđaš Lilyth! Misliš da bih poživio ovoliko dugo da se ne znam pobrinuti za sebe i svoj čopor? Ja sam alfa jednog čopora! Veoma dobro znam kako da zaštitim ono što je moje. Zar zaista imaš tako malo povjerenja u mene i moje sposobnosti? Ove tvoje riječi me bole Lilyth." Bol u njegovom glasu otrijeznila me.

U pravu je, možda sam pogriješila ali i on je uradio upravo istu stvar kada me slagao.

„Sada vidiš kako je meni Casper. Nisam te željela povrijediti, ali ti si uradio potpuno istu stvar slagavši me. Brinula sam sama o sebi više preko tisuću godina, bila sam sama protiv svih."

„Više nisi sama kjærlighet! Ne moraš više sama da stojiš, imaš mene, moj čopor, svoju obitelj koja stoji van ove sobe ne bi li te zaštitila." Ove riječi izašle su iz njega poput šapata nošene dahom do mog srca.

Nisam se ni snašla već je bio na koljenima iznad mog tijela dahom mi milujući lice dok se rukama podupirao da me ne smrvi svojom težinom. Nisam više mogla da izdržim, morala sam da uvučem prste su tu svilenu kosu. Tek što sam ga dotakla jagodicama prstiju spustio je usne na moje. Krenuo je da lagano gricka moje izazivajući me da popustim, da mu se predam. Spustio je tijelo na moje, rukama je milovao svaku moju oblinu sve snažnije prodirati u moja usta. Prepustila sam se poljupcu dušom i tijelom. Toliko sam se bojala za njega da mi je ova blizina trebala poput zraka koji udišem. Okrenuo se sa mnom u naručju te sam sad ja bila na njemu opkoračivši ga. Toliko ga trebam da me bole ovi milimetri gdje se naša koža ne dotiče. Ova glad za njime, želja koja kola žilama za dodirima paleći sve na svojem putu.

„Min kjærlighet, mitt liv, jeg vil puste for deg for alltid, bare mitt."*

Ne znam što je rekao ali nije ni bitno znam da je iz srca, to mi je dovoljno. Pohrlila sam da dotaknem tu kožu, da popijem nektar s njegovih usana, da uzmem sve što mi daje. 

 

 

 

*ljubavi moja, živote moj disat ću za tebe cijelu vječnost, samo moja.

 

Post title:
DODIR VJETRA

Ono kad pretražiš cijeli internet za slikama jer tražiš cover za fantazy priču i ne možeš da pronađeš ništa 🥺🥺🥺, barem ništa orginalno što bi privuklo čitatelje 🥴🥴🥴 ima li ovdje netko tko se bavi fantazy fotografijom?? 🙄🙄

Post title:
Fantazy cover 😉
Added an album 

Kada ste počeli pisati?

Pisati sam počela krajem 2018 svoj prvi roman Boje mjeseca, nakon jednog veoma teškog perioda u životu. Na nagovor kolegice s posla, nakon stresnog dana u pisanju bih pronašla svoj mir i odlutala u svijet fantazije.

Koliko vremena dnevno odvajate za pisanje?

Dnevno pokušavam pisati barem sat vremena, ali ponekad mi obaveze ne dozvoljavaju da sjednem i po tri dana, pa tada pokušavam nadoknaditi izgubljeno vrijeme pišući sve dok imam inspiracije.

Kako nastaju vaše priče, poezija, knjige? I gdje pronalazite inspiraciju?

Nemam neki plan kojim se vodim. Moje priče sve dolaze iz mašte, inspiraciju nalazim u svakodnevnom životu, slici, pjesmi ili nekom razgovoru, osobi. Po mojem inspiracija je svuda oko nas, samo je bitno ono što tražimo i o čemu želimo da pišemo, ponekad je dovoljno samo se osvrnuti preko ramena.

Imate li uvijek priču sastavljenu u glavi ili stvarate priču dok pišete?

U glavi većinom imam onu samu srž radnje i smjer kojim želim krenuti. Ponekad skrenem s puta, pa me odvede u sasvim drugom smjeru od prvobitnog plana, ali na kraju se uvijek sve svede na ono što mi je u priči bitno. Priču stvaram u glavi dok pišem, u mašti stvaram svjetove, likove koje stavljam na papir te im dajem dušu, vodim se nekom intuicijom i onime što bih voljela da čitaocima predstavim.

Jeste li vi pronašli pisanje ili je pisanje pronašlo vas?

Pa mislim da je pisanje pronašlo mene, nikada nisam pomislila da bih mogla da napišem priču, sve što je potrebno je mašta i hrabrost koje su me dovele do pisanja moje pete priče koju objavljujem na platformi Wattpad.

Jeste li tiskali svoje knjige i kakvo je vaše iskustvo s tim?

Do sada sam objavila dvije priče, Boje mjeseca i Put do tebe. Ne mogu da kažem da imam neko loše iskustvo, bilo je tu puno dobrih savjeta od osoba koje već imaju iskustva u tome te su mi bili od velike pomoći tijekom tog procesa, istina jeste da je to jedan dugotrajan proces i da je potrebno puno strpljenja i živaca ali na kraju svega kad uhvatite svoje djelo u ruke sve se isplati.

Smatrate li se uspješnim?

Za moj pojam smatram se uspješnom jer nikada nisam pomislila da bih mogla da izdam knjigu a sada ih imam već dvije, prvenstveno pišem za svoju dušu i gušt, uživam u tom nekom svom fantazy svijetu. Nakon puno upita i nagovora od čitatelja odlučila sam se za tiskanje priča i svaki komentar koji dobivam kao feedback mi zaista puno znači. Vidjeti da toliko ljudi voli moje priče i uživa u njima daje mi dojam da sam uspjela.

Kako gledate na druge pisce? (Smatrate li ih konkurencijom? Kakav je vaš stav prema piscima iz regije?)

Nikog ne smatram konkurencijom, svaka knjiga ili priča ima svog čitatelja. Volim vidjeti kada netko od autora ili pisca izda novu knjigu ili objavi novu priču, ponekad se veselim kao da je moja. Pokušavam podržati svakog autora i svakome pomoći koliko mogu. Ne volim podmetanja i prozivanja te se od toga odmičem. Uvijek ću podržati svakog tko se pokušava izboriti i ostvariti svoje snove te dati priliku.

Gdje i kako vidite svoje pisanje u odnosu na druge spisatelje?

Ja sam se pronašla u fantazy žanru i obožavam čitati i pisati o tim magičnim bićima i svjetovima. Znam da mnogo ljudi zazire od njega jer su mišljenja da ako je priča o vampirima ili vukovima da ima puno krvi ili scena iz horora. Ja vampire vidim u nekom sasvim drugom svijetlu te to pokušavam približiti mojim čitateljima, onu njihovu romantičnu stranu.
Divim se onim piscima koji mogu da pišu erotiku te ponekad i uživam u njihovim pričama ali ja se jednostavno ne mogu da prebacim na taj tip žarna. Mislim da ću ostati dosljedna svom žarnu i pisanju.
Čovjek se uči dok je živ i kad pročitam neku veoma dobru priču od nekog domaćeg spisatelja drago mi je da mogu naučiti nešto od njega, npr kako dobro posložiti rečenice ili vidjeti drugačiji stil od moga.

Koliko ste samokritični?

Dovoljno sam samokritična, ali uvijek volim čuti prijedloge ili da mi netko ukaže na greške koje radim, kao autor ponekad ni ne vidim greške koje su mi učestale, ali svi mi učimo dok smo živi.

Koji medij smatrate dobrim za promociju vašeg djela?

Za promociju svojih djela najčešće koristim Facebook, Instagram i Tik-Tok, raznorazne knjiške stranice kao i stranice na internetu Vijuga, Stella…

Čitate li neafirmirane domaće autore? (Novije generacije pisaca)

Čitam sve što me privuče radnjom, bio to već formirani autor ili tek početnik. Ja sam vizualna, pa ako vidim prekrasnu naslovnicu moram da vidim o čemu se radi. Mada moram priznati da u zadnje vrijeme ima mnogo dobrih ako ne i odličnih autora među nama koji zaslužuju svaku priliku.

Smatrate li da strani autori i domaći koji pišu pod pseudonimom lakše prodaju svoja djela?

Da, smatram da bolje prolaze strani i pod pseudonimom od nas koji pišemo pod vlastitim imenom. Ljudi s ovih prostora su još uvijek mišljenja da ako je strano da je bolje, svaka čast iznimkama. Ista stvar je i s izdavačima koji idu samo za poznatim i već razvikanim imenima, veoma često stranim. Stoga se mi svi neafirmirani autori borimo protiv vjetrenjača kada krenemo u samo izdavaštvo, ponekad naletimo na zid te se pokušavamo progurati kroz sićušna vrata, mnogi puno puta odustaju od borbe, ne samo zbog borbe već i s financijske strane. Dok za velikim imenima stoje izdavačke kuće pa imaju timove ljudi iza sebe, mi mali se moramo sami snalaziti kako znamo i umijemo.

Imate li svoj spisateljski uzor?

Moj uzor je jedna i jedina Kersley Cole, obožavam njen serijal Immortals after dark te Richelle Mead s Vampirskom akademijom.

Koji je vaš omiljeni žanr? (bez obzira na ono što pišete)

Moj omiljeni žanr je fantazy, volim se isključiti iz ovog surovog svijeta u onaj magični pa makar u knjigama, uz to volim i ljubavne priče. Nikako ne mogu da čitam horore ili psiho trilere. Ionako imam bujnu maštu pa vjerujem da ne bih spavala po cijele noći kada bih se upustila u čitanje takvog štiva.

Što biste poručili onima koji tek kreću na svoj spisateljski put?

Poručila bih im da nikada ne odustaju od svojih snova, pa makar pisali samo za sebe ili šačicu svojih čitatelja. Svi mi i svi oni razvikani pisci nekada su bili na našem mjestu na početku, pokušavajući se probiti te nisu odustali od onog što su sanjali, ispunili su snove. Puno čitajte, razvijajte svoju maštu, iskušavajte svoje granice i ne odustajte na prvom koraku.

S Petrom Grahovec razgovarala Božana Ćosić

Added an album 

 

Evo je stigla je 😊🥰. Još uvijek je topla 😊
Ovo je moj drugi roman koji vam s ponosom predstavljam, Put do tebe je romantična fantazy priča (kao što sam rekla nema vampira i ostalih stvorova 😂😊)
Ako ste zainteresirani za kupnju ove prekrasne priče stojim vam na raspolaganju u inbox. Naručite na vrijeme svoj primjerak ☺️🥰🥰

~Put do tebe ~ 80 kn
~ Boje mjeseca ~ 90 kn
~obje zajedno ~ 150 kn
*na cijenu ide plus poštarina

Kratak sadržaj:

Aura Horvat napokon je odlučila da preuzme svoj život natrag i da ga živi po vlastitim pravilima. Nasilno joj je oduzet na osamnaesti rođendan, izdana od vlastite obitelji. Pokušat će potražiti sreću u malenom gradiću daleko od svoje obitelji, u stranoj zemlji. Koliko god da odmicala i bježala od svoje prošlosti ona je proganja na svakom koraku, vuče je u ponore dublje od samog pakla. Je li Aura dovoljno jaka da se izbori s demonima prošlosti?
Awan je stranac koji je uletio u njen život poput daška vjetra gurajući je preko granica koje je postavila. Rušeći kamene zidove koje je godinama sastavljala oko svog srca. Srušio je sve u jednom jedinom trenutku, kada ga je ugledala u mutnom ogledalu. Jedan pogled bio je dovoljan da mu preda srce na dlanu. Je li Awan zaista muškarac od krvi i mesa ili se njezina svijest poigrava s njom?
Dok jedan drugome daju snagu suprotstavljajući se onome što im je sudbina namijenila, boreći se protiv svega i svih. Hoće li njihova ljubav na kraju ipak biti dovoljna za spas? Saznajte čitajući priču Put do tebe.

changed a profile picture 
Added an album 

Jeste li spremni?? Evo poglavlja kasne zbog jedne meni drage stvari, spremila sam vam iznenađenje i sad kada je konačno gotovo, mogu da se pohvalim 😊 vjerujte mnogo je teško držati jezik za zubima 😂😂😂

Želim se zahvaliti mom dream teamu Amra Hrustić Isović , Emina Helja , Božana Ćosić , Kiki Rivers Knox , drage moje dame bez vas ovo ne bi bilo moguće, bez vas moji snovi ne bi postali stvarnost 😊, iskreno vam se zahvaljujem na odrađenom od ❤️❤️❤️❤️.

Dakle, kreću prednarudžbe za knjigu Put do tebe 😊, cijena je 80 kn +pp, sve informacije u inbox 😊
I ne nema vampira u njoj 😂, ovo je jedna ljubavna prića kroz koju nas vode Aura i Awan ❤️

Kratak sadržaj:

Aura Horvat napokon je odlučila da preuzme svoj život natrag i da ga živi po vlastitim pravilima. Nasilno joj je oduzet na osamnaesti rođendan, izdana od vlastite obitelji. Pokušat će potražiti sreću u malenom gradiću daleko od svoje obitelji, u stranoj zemlji. Koliko god da odmicala i bježala od svoje prošlosti ona je proganja na svakom koraku, vuče je u ponore dublje od samog pakla. Je li Aura dovoljno jaka da se izbori s demonima prošlosti?
Awan je stranac koji je uletio u njen život poput daška vjetra gurajući je preko granica koje je postavila. Rušeći kamene zidove koje je godinama sastavljala oko svog srca. Srušio je sve u jednom jedinom trenutku, kada ga je ugledala u mutnom ogledalu. Jedan pogled bio je dovoljan da mu preda srce na dlanu. Je li Awan zaista muškarac od krvi i mesa ili se njezina svijest poigrava s njom?
Dok jedan drugome daju snagu suprotstavljajući se onome što im je sudbina namijenila, boreći se protiv svega i svih. Hoće li njihova ljubav na kraju ipak biti dovoljna za spas? Saznajte čitajući priču Put do tebe.

Added an album 
Added an album 
Added an album 
Dobro jutro.
Još jedna pročitana 😀
Boje mjeseca - Petra Grahovec
Prije dojma moram napomenuti da nisam ljubiteljica žanra. Iskreno, nikada ne bih posegnula za knjigom s vampirima i čitam ih jedino kada je riječ, kao i u ovom slučaju, o domaćem autoru, odnosno, autorici.
Knjiga me posve iznenadila. Naravno, vampiri su glavni protagonisti, no Petra je u priču unijela emocije i pravu, istinsku ljubav što mi je itekako utjecalo na cjelokupan dojam. Tu je i stil pisanja koji mi je baš legao, kao i kvalitetni opisi kojima Petra ne guši, naprotiv, odmjereno čitatelju dočarava mjesta i radnju.
Ni u jednom trenutku knjiga nije dosadna. Napeta je i kroz priču se nižu zanimljivi događaji koji su me se dojmili te sam i naučila ponešto o samim vampirima 😀 A moram spomenuti i impresivne borbe.
Doista mogu reći da mi se knjiga svidjela i potaknula me na razmišljanje... Možda bih češće trebala posegnuti za žanrom.
Srdačno preporučujem.
Knjigu možete kupiti od autorice.
Sadržaj:
"Zar je baš za njezin osamnaesti rođendan moralo sve krenuti po zlu? Zar je umjesto radosti i veselja morala izgubiti ono najdragocjenije, ono bez čega se ne može živjeti, svoje srce.
Njegova pojava toliko markantna i neodoljiva te jeziva tamna strana njegovog bića, obilježile su je za cijeli njen život, ma što život, za cijelu vječnost.
Ipak je ona Rebeeka Strong pronašla bijeg iz svojih noćnih mora uz svog sina i najbolju prijateljicu Aliu.
Međutim, ne bi to bila sudbina po njenom kroju, da je ledene sive oči i skoro pa savršena pojava Alekseja Nikolajeva Ivanova nisu ponovo vratile u vrtlog bjesomučnih emocija.
Bježeći od njega, nezaustavljivo mu postaje sve bliskija. Dok im breme prošlosti razornom jačinom puše za vratom, hoće li mu zajedničkom borbom i hrabrošću uspjeti uteći i zajedno izgraditi budućnost?
Otkrijte čitajući ovu "krvavo" slasnu romansu."
#4
Božana Čosić- pisac
Added an album 

Odlomak iz priče :

 

Neki nemir prostrujao je mojim tijelom, nervoza. Otresao sam se svih loših misli, pokušavao sam da se umirim. Kameni dvorac prikazao se na čistini. Sam njegov izgled prizazivao je jezu i nelagodu. Produžio sam korak, prije stignem i riješim taj sastanak. Otvorio sam teška drvena vrata i ušao u mračan hladan hodnik. Sva sreća pa znam gdje se nalazi glavna dvorana u kojoj Max dočekuje svoje podanike. Zakucao sam čvrsto na vrata pričekavši dok nisam čuo njegov glas da mi dopušta da uđem.

Evo u cijelosti prenosim svoj prvi interviju u grupi 🥰🥰🥰🥰
kutak
Intervju Petra Grahovec, vjerujem da svi znate tako je ona,i njezinu priču Poljubac tame ❤️😍❤️,a ako još niste počeli čitati, ovo vam je prilika 📖📚😍
 
Petra:Inače još nikad nisam to radila i ovo će mi biti prvi interviju u životu, budi blaga 😊😂
Ja:Naravno draga,ne moraš se bojati,ja sam sva mila i blaga 😂😂😂
Pa da počnemo,prvo bi te molila da se malo predstaviš
Petra:Živim u malom Međimurju na sjeverozapadu Hrvatske i majka sam odraslog mladića te sretno udana. Nakon mnogo pročitanih knjiga, većinom fantazy žarna na nagovor kolegice s posla počela sam pisati. Kako sam veoma puno čitala taj žarn i pročitala skoro sve odlučila sam se taj moj svijet baciti na papir.
Ja:Koliko do sada imaš priča napisanih?
Petra:Za sada imam završene dvije priče Boje mjeseca koja je moj privijenac i Put do tebe. Momentalno sam više posvećena za sada Poljubac tame dok sam Dodir vjetra pauzirala za kasnije.
Ja:Imaš li u planu da štampaš svoje priče?
Petra:Naravno da bi željela da jednom imam neku od svojih priča na polici (životna želja) te se nadam u skorije vrijeme ispuniti tu želju sa Boje mjeseca.
Ja:Želim ti sreću u ispunjavanju te želje❤️Imaš li omiljenoga pisca i tko je?
Petra:Hvala ti ❤️, moja omiljena spisateljica (jedna od mnogih) je Kersley Cole i njezin serijal o nadnaravnim bićima. Mada sam u zadnje vrijeme više bazirana na naše domaće pisce kojima se iskreno divim.
Ja:To je baš trebalo biti moje sljedeće pitanje,čitaš li domaće pisce i tko ti je omiljen?
Petra:Uh teško je izdvojiti nekog od domaćih kada sve rasturaju na ovom polju, od domaćih prvu sam pročitala Drinu a volim ih sve od Inne, Dayane, Verice, Nore... Da ne nabrajam jer zaista imamo veoma kvalitetne spisateljice i spisatelje.
Ja:To se slažem u potpunosti sa tobom,a misliš li da naši pisci nemaju jednak tretman kao i strani kod izdavača?I mislim li da bi se to uopće moglo promijeniti u dogledno vrijeme?
Petra:Mislim da nemaju, da izdavaći uvjek teže nekom razvikanom imenu dok se naši pisci moraju dobro namučiti i truditi da bi izdali svoje priče. Nadam se da če se okrenuti prema domaćim piscima sa ovog područja jer zaista ima materijala za svjetsku popularnost.Jer kad vidim da neka od naših cura ili dečki izdaju svoje knjige osjetom toliku sreću i ponos na njih jer zaista to zaslužuju.
Ja:To se slažem u potpunosti, mogu čak slobodno reći da se neki naši pisci mogu naći na policama rame uz rame sa svjetskim razvikanim piscima.📚📖😍
Voliš li muziku?
Petra:Tako je 😊,, volim muziku jer bez nje bi nam život bio prazan 😊 i uvjek sam okružena njome.
Ja:Slušaš li više stranu ili domaću muziku?
Petra: Doslovno mogu slušati sve, zavisi od društva jer sam veoma društvena osoba, mada prakticiram više stranu glazbu.
Ja:Imaš li kakv hobi,osim pisanja naravno?
Petra:Uz posao i pisanje obožavam peći kolaće i torte (vidi se po meni 😂😂) te imam maleni vrt koji je moja antistres terapija kada mi se ponekad nakupi svega od ovog užurbanog života.
Ja:Divno,i ja volim jako peći kolače i torte ❤️🍰🧁
Tko ti je najveća inspiracija za sve što radiš u životu?
Petra:Najveća inspiracija mi je moja obitelj iz nje crpim snagu, ljubav i sve ono što jedna žena treba. Ako su oni uz mene sve je moguće u životu postići i nema te prepreke koju ne bih mogla proći.
Ja:To se slažem u potpunosti sa tobom ❤️
Ajmo se sada malo vratiti na tvoje priče, možeš li ukratko reći radnju svoje priče Boje mjeseca?
Petra:Boje mjeseca je priča o Rebeki koja cijeli svoj život traga za savršenom ljubavlju i svoj život posvetila jedinom sinu u njezin život poput vihora ulazi Aleksej. Zgodan i moćan, oko njega ta magična aura opasnosti koja je privlaći sve bliže njemu. I kada napokon pomisle da ih je sudbina spojila ona se poigrala njima i naučila ih da je za sve vrijedno u životu potrebno se i boriti.
Ja:Može li se ta priča još uvijek pročitati na Wattu?
Petra:Sve moje priče dostupne su na Wattpad platformi.S time da je Boje mjeseca dostupna i na Inkit platformi također. Nju sam jedinu u cijelosti tamo postavila.
Ja:Super,a sada malo o najnovijoj priči Poljubac tame?
Petra:Poljubac tame je nastavak na Boje mjeseca mada može da bude i zasebna. Ovo je priča o Anastaziji, Aleksejevoj sestri. Rođenim vampirima Anastaziji i Konstantinu. Kroz njihov vijek postojanja ljubav ih je u više navrata spajala ali nikad na onaj sudbinski način u vjećnosti sve do trenutka kada je Anastazija digla ruke od njega i pokušala živjeti svojim životom. Sudbina se poigrala njima i spojila ih te pred njih bacila izazove koji se ne preskaču lako. Jer za ljubav je ipak potrebno dvoje. Hoće li Anastazija ipak slomiti Konstantinovu hladnoću i ponos koji se isprijećio između njih saznajte u priči.
Ja:Ovo mi se jako sviđa,i bacam se na čitanje čim završim knjige za izazov ❤️
Nažalost ne stignem toliko čitati koliko bi htjela uz grupe i svakodnevni život 🙄
Od kuda crpiš inspiraciju za svoje priče?
Petra:Inspiracija mi dolazi svakodnevno iz sitnica koje me okružuju ponekad pjesma, serija ili film.Kad me pukne zabilježim natuknice u telefon te kad sjednem pisati da to ide glatko.
Ja:Namjeravaš li pisati i nastavak Poljupca tame ili će to biti cjelovita priča?
Petra:Poljubac tame bit će knjiga za sebe bez nastavka priče o njima ali u svakom slučaju ima dosta likova u obje priče koji zaslužuju svoj dio ali o tom potom, za sada ne planiram ništa takvo.
Ja:Rekla si da si veliki ljubitelj fantasy žanra,čitaš li i ostale žanrove?
Petra:volim čitati sve ljubavne tematike od povijesnih do erotskih, poneki triler i dramu dok horore izbjegavam i velikom luku zbog straha 😂😂😂😂, ako su filmovi opasni koliko su tek knjige opasne.
Ja:volim čitati sve ljubavne tematike od povijesnih do erotskih, poneki triler i dramu dok horore izbjegavam i velikom luku zbog straha 😂😂😂😂, ako su filmovi opasni koliko su tek knjige opasne.
Ja: Ma i nisu toliko 😂😂
Ko ti je omiljen pisac/spisateljica ljubavnih romana?
Petra:Vjeruj mi,, nama sa bujnom maštom jesu 😂, volim se vraćati Kersley Cole i Lisa Kleypas ali ima ih puno više da bi sad nekog mogla izdvojiti.
Ja:Slažem se,ja doslovno prolazim sve sa likovima, zato već dugo nisam čitala hororre 😁
Petra:Uh vjerujem, rijetko kad ne ispustim suze dok čitam a znam se i pošteno posvađati s njima 😂😂 toliko se uživim u priču.
Ja:I sama sam takva i danas sam se prepirala sa Princezom od pepela 😂😂😂
Ajmo sada malo škakljivije pitanje😁 Šta misliš o spominjanju sexa na svakom koraku,smeta li te to ili si slobodnoumna?
Petra:Mislim da sam slobodnoumna , ne smeta me. Više me smeta kada je u priči svaka druga riječ prostota ili prezasićenost teksta seksom, volim pročitati erotski roman ali sa dobrom pričom da nije sve samo i scenama s sexsom.
Ja:To se slažem sa tobom 😊 a smetaju li te one tvz. "svetice" koje se groze na sam spomen riječi sex,i jesi li se susretala sa takvima?
Petra:Za sada se nisam sa tim susretala, ja se više u svojim pričama baziram na osjećaje, da ima sexsa ima (pa vampiri su) ali meni su više bitniji osjećaji i kroz njih pokušavam dočarati ono bitno.Srž koja veže dva glavna lika.
Ja: Tvoja poruka svim mladim piscima koji već pišu,ali i i onima koji se još nisu odlučili na taj korak,ali imaju želju?
Petra:Poruka mladim piscima, nikad ne odustajte od svojih snova bez obzira na kritike i na pakosti jer ako volite pisati tada se trud isplati. I ja sam ponekad posustajala ali ovdje ima toliko divnih osoba uz sve moje čitatelje koji su mi vjetar u leđa i gurale me sve dalje i dalje, ne libite se pitati za savjete jer sve ove divne žene u grupi pomažu jedna drugoj. Svi smo mi ovdje jedna velika obitelj spremna pomoći. ❤️
Ja:Hvala ti draga na vremenu koje si odvojila za mene,a ja ti želim svu sreću u daljnjem radu i svakako u ostvarivanju svojih želja ❤️
Petra:Hvala tebi što si mi dala priliku da predstavim sebe i svoje priče i nadam se da te nisam namučila 😊Ipak je ovo moj prvi interviju u životu 😉🙄🥰🥰🥰
Ja:Ma kakvi namučila,bila si odlična i odlično društvo ❤️❤️❤️
Petra:Radiš odličan posao i iskreno ti se divim.
Ja:Hvala ti mila, mnogo mi to znači,jer jako volim naše grupe i divne ljude koje sam putem istih upoznala ❤️
Petra:Iskreno,, admini svih grupa na facebooku su ogroman vjetar u leđa za nas amatere koji se još uvjek tražimo u pisanju i pokušavamo naše misli nabacati na papir, koju podršku mi imamo od admina to je nevjerovatno i zato ja sve vas admine poštujem jer uložite ogroman trud i svoje vrijeme u nas. ❤️
Ja:Mislim da će se svi složiti da sve to radimo zbog ljubavi prema pisanoj riječi,a i vi članovi nam dajete podršku i ogroman vjetar u leđa ❤️❤️❤️
Petra:Kao što sam rekla, jedna velika obitelj 😊❤️Još jednom puno hvala na odvojenom vremenu❤️❤️❤️
Ja: Upravo tako ❤️😍 I hvala tebi mila moja 💖 uživaj ❤️❤️
Petra:Također želim ugodan ostatak dana ❤️❤️❤️😘🥰
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Post title:
Moj prvi interviju na stranci facebook Miris knjige
Info
Your art:
Literary art
Instagram:
petra_grahovec
Facebook :
Petra Grahovec
Country:
Croatia
Gender:
Woman
Age:
43
Full Name:
GRAHOVEC PETRA
My Albums

Vruća krv vuka

Novo 31. Poglavlje Vruća krv vuka, pa da jedan mali dio ove priče podijelim s vama, sve moje priče mogu se čitati na platformi Wattpad ( osim tiskanih Boje mjeseca i Put do tebe  koje možete u tiskanom obliku kupiti preko mene ili u elektroničkom obliku na web shopu Prime Vijuge ,,, slika je preuzeta s Pinteresta)  https://www.wattpad.com/1139533796-vruće-srce-vuka-31-poglavlje   31. Poglavlje Ni Rebeeka ni Anastazija me nisu razumjele, nisam im mogla objasniti koliko me povrijedilo njegovo laganje ili prešućivanje. Veoma loš način da se započne veza. Želim mu biti potpora u svemu a ne poslušna i pokorna ženica za kakvu me on smatra ili priželjkuje. Grdno se vara ako misli da me može pogurati u stranu te da ću se s time pomiriti. Čekam ga nestrpljivo ponavljajući isti najgori scenarij već tisuću i jedan put u glavi. Slažem svaki mogući odgovor na njegov komentar koji bi mogao da mi

Interviju sa Stella platforme 🥰🥰

Kada ste počeli pisati? Pisati sam počela krajem 2018 svoj prvi roman Boje mjeseca, nakon jednog veoma teškog perioda u životu. Na nagovor kolegice s posla, nakon stresnog dana u pisanju bih pronašla svoj mir i odlutala u svijet fantazije. Koliko vremena dnevno odvajate za pisanje? Dnevno pokušavam pisati barem sat vremena, ali ponekad mi obaveze ne dozvoljavaju da sjednem i po tri dana, pa tada pokušavam nadoknaditi izgubljeno vrijeme pišući sve dok imam inspiracije. Kako nastaju vaše priče, poezija, knjige? I gdje pronalazite inspiraciju? Nemam neki plan kojim se vodim. Moje priče sve dolaze iz mašte, inspiraciju nalazim u svakodnevnom životu, slici, pjesmi ili nekom razgovoru, osobi. Po mojem inspiracija je svuda oko nas, samo je bitno ono što tražimo i o čemu želimo da pišemo, ponekad je dovoljno samo se osvrnuti preko ramena. Imate li uvijek priču sastavljenu u glavi ili stvarate pr

PUT DO TEBE

  Evo je stigla je 😊🥰. Još uvijek je topla 😊Ovo je moj drugi roman koji vam s ponosom predstavljam, Put do tebe je romantična fantazy priča (kao što sam rekla nema vampira i ostalih stvorova 😂😊)Ako ste zainteresirani za kupnju ove prekrasne priče stojim vam na raspolaganju u inbox. Naručite na vrijeme svoj primjerak ☺️🥰🥰 ~Put do tebe ~ 80 kn~ Boje mjeseca ~ 90 kn~obje zajedno ~ 150 kn*na cijenu ide plus poštarina Kratak sadržaj: Aura Horvat napokon je odlučila da preuzme svoj život natrag i da ga živi po vlastitim pravilima. Nasilno joj je oduzet na osamnaesti rođendan, izdana od vlastite obitelji. Pokušat će potražiti sreću u malenom gradiću daleko od svoje obitelji, u stranoj zemlji. Koliko god da odmicala i bježala od svoje prošlosti ona je proganja na svakom koraku, vuče je u ponore dublje od samog pakla. Je li Aura dovoljno jaka da se izbori s demonima prošlosti? Awan je stranac koj

PUT DO TEBE

Jeste li spremni?? Evo poglavlja kasne zbog jedne meni drage stvari, spremila sam vam iznenađenje i sad kada je konačno gotovo, mogu da se pohvalim 😊 vjerujte mnogo je teško držati jezik za zubima 😂😂😂 Želim se zahvaliti mom dream teamu Amra Hrustić Isović , Emina Helja , Božana Ćosić , Kiki Rivers Knox , drage moje dame bez vas ovo ne bi bilo moguće, bez vas moji snovi ne bi postali stvarnost 😊, iskreno vam se zahvaljujem na odrađenom od ❤️❤️❤️❤️. Dakle, kreću prednarudžbe za knjigu Put do tebe 😊, cijena je 80 kn +pp, sve informacije u inbox 😊I ne nema vampira u njoj 😂, ovo je jedna ljubavna prića kroz koju nas vode Aura i Awan ❤️ Kratak sadržaj: Aura Horvat napokon je odlučila da preuzme svoj život natrag i da ga živi po vlastitim pravilima. Nasilno joj je oduzet na osamnaesti rođendan, izdana od vlastite obitelji. Pokušat će potražiti sreću u malenom gradiću daleko od svoje obitelji, u

VRUĆA KRV VUKA ~WATTPAD STORY

Dodir vjetra ~ wattpad story