_lamsi_photography_

Added an album 

Poštovani posjetitelju ove virtualne izložbe,

ovim te studenti Odsjeka za historiju sa druge godine Filozofskog fakulteta u Sarajevu žele obavijestiti da baš ove godine obilježavamo 500. godišnjicu od dolaska velikog vakifa Gazi Husrev-bega u naš univerzitetski i ujedno glavni grad naše domovine. Tim povodom smo odlučili - u uslovima kakve imamo (prouzrokovane pandemijom) - napraviti virtualnu izložbu za tebe.

Ova izložba fotografija je tu da svjedoči o amanetu i vakufima koje je iza sebe ostavio Gazi Husrev-beg. Baščaršija koja je danas neizostavna atrakcija turista bi bila posve drugačija bez svih ovih te mnogih drugih vakufa koje je Gazi Husrev-beg ostavio iza sebe. Međutim, sve ih nismo fotografisali. Ovo je samo jedan mali dio, mali doprinos obilježavanju ovog jubileja.

Ispod svake fotografije se nalazi kratki opis lokacije ili neka zanimljiva činjenica o Gazi Husrev-begu. Pokušali smo prikazati neke sitne detalje, manje poznate destinacije te kroz iste na što veći način dočarati doprinos Gazi Husrev-bega Sarajevu - a doprinos je zaista velik.

Zahvaljujemo se našem profesoru Zijadu Šehiću te profesorici Melisi Forić-Plasto koji su nam bili podrška za ovaj projekat. Radujemo se što smo nekoliko dana u ovoj godini posvetili ovako zanimljivoj ličnosti.

Dragi posjetitelju, prepusti se našoj turističkoj šetnji kroz fotografije. Nadamo se da ćeš prije svega uživati u našem kratkom prilogu te da ćeš barem nešto novo vidjeti i naučiti.

Uživaj!

+14
Added an album 

Kroz fotografije prikazan grad moje najveće inspiracije,

uživajte u svakom kutku njegove ljepote 

Added an album 

Album “gospodjica” prikazuje sve ono odvažno i snažno u ženi, a pored toga sve ono ljupko i privlačno. Uživajte u fotografijama mojih gospodjica 🍒

changed a profile picture 
Info
Your art:
Photography
Instagram:
@_lamsi_photography_ @lamijakeso
Facebook :
Lamija Keso
Country:
Bosnia and Herzegovina
Full Name:
_lamsi_photography_
My Albums

500 godina od dolaska Gazi Husrev - bega u Sarajevo

Poštovani posjetitelju ove virtualne izložbe, ovim te studenti Odsjeka za historiju sa druge godine Filozofskog fakulteta u Sarajevu žele obavijestiti da baš ove godine obilježavamo 500. godišnjicu od dolaska velikog vakifa Gazi Husrev-bega u naš univerzitetski i ujedno glavni grad naše domovine. Tim povodom smo odlučili - u uslovima kakve imamo (prouzrokovane pandemijom) - napraviti virtualnu izložbu za tebe. Ova izložba fotografija je tu da svjedoči o amanetu i vakufima koje je iza sebe ostavio Gazi Husrev-beg. Baščaršija koja je danas neizostavna atrakcija turista bi bila posve drugačija bez svih ovih te mnogih drugih vakufa koje je Gazi Husrev-beg ostavio iza sebe. Međutim, sve ih nismo fotografisali. Ovo je samo jedan mali dio, mali doprinos obilježavanju ovog jubileja. Ispod svake fotografije se nalazi kratki opis lokacije ili neka zanimljiva činjenica o Gazi Husrev-begu. Pokušali

sarajevom

Kroz fotografije prikazan grad moje najveće inspiracije, uživajte u svakom kutku njegove ljepote 

•gospodjica•

Album “gospodjica” prikazuje sve ono odvažno i snažno u ženi, a pored toga sve ono ljupko i privlačno. Uživajte u fotografijama mojih gospodjica 🍒