Sandra Bogdan Rakić

Your art:
Photography, Painting, Digital art
Gender:
Woman
Full Name:
Sandra Bogdan Rakić

Sandra Bogdan Rakić vizualna je umjetnica i pjesnikinja iz Osijeka, bavi se slikarstvom, digitalnom umjetnošću i fotografijom. Samouka je slikarica, slika u apstraktnom stilu, akrilnim bojama na platnu i lesonitu, voljeti kombinirati apstrakciju i figuraciju. Njezina prva samostalna izložba slikarskih radova pod nazivom "Šetnja kroz tajni vrt", održana je u listopadu 2021. u galerijskom prostoru Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku.

Bavi se i digitalnom umjetnošću, u stvaranju digitalnih slika kombinira razne tehnike, digitalno slikanje, fotografiju i grafiku.

Sa svojim slikarskim radovima sudjelovala je i na Drugoj virtualnoj izložbi Radio Falša pod nazivom "Šareni lunapark".

Osim slikarstva, njena velika ljubav je i fotografija, sa svojim fotografskim radovima sudjelovala na četiri skupne izložbe fotografija u galerijskom prostoru Osječke tvornice ideja, Vodenici na Dravi u Osijeku, Kući Reichsmanna u Đakovu, i Gradskoj knjižnici i čitaonici u Đakovu. Njezina fotografija izabrana je za naslovnicu kalendara za 2022. godinu Osječko - baranjske županije, u sklopu natječaja "Živjeti s Dravom".

Svoju prvu samostalnu izložbu fotografija pod nazivom "Limit ma snove" postavlja u mjesecu listopadu 2022. u sklopu Male galerije GISKO u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, Ogranak Industrijska četvrt.

Na XII Salonu fotografije u Zagrebu dodijeljena joj je treća nagrada za njenu autorsku fotografiju u sklopu natječaja MINIJATURE 2022 Udruge Fijaker iz Zagreba. Sa svojim fotografijama sudjelovala je na foto izložbi u Zagrebu održanoj u prosincu 2022. godine.

Piše poeziju koju objavljuje u brojnim književnim časopisima, međunarodnim zbornicima, i portalima za književnost i kulturu.

Njezin pjesnički rad odabran je od strane stručnog žirija na prvom Međunarodnom festivalu kratkih književnih formi u organizaciji Izdavačke kuće Feniks, Fondacije za kulturnu i naučnu afirmaciju i prezentaciju „Makedonija prezent“ te Instituta za nauku, alternativu, kulturu i umjetnost – INAKU iz Skoplja i objavljeno je u Antologiji suvremene književne forme" 2021. godina.