TIS

About TIS
Organization Name:
TIS
Category:

Традиционална изложба студената Факултет Уметности се баве захтевима и имају за циљ да сам назив, науче нас историјом, повезивањем и надоградњом исте. 

Учите нас неговањем наших прошлости, стварањем. 

Сада је време да јој се узвратим.

Овогодишња изложба нова је епоха за све нас, за младе уметнике и нашу заједничку коју чинимо, жена за високе цене, идеја преточеним у иновацију.

Уметност је иновација.

Ова година носи једну своју и обележјава ново познавање, а то је и спашавање са нечим што наша заједница и млади нису имали до сада, прилика да се уметност покаже и докаже најпре себи.

Тамо где се раст чине немогућим пуцају све баријере, предрасуде. 

Допустите да се уметност развија својим темама уз додатак тема, традицијом од године у годинама када ова прича добије своју страницу у историји човечанства (уметности). 

На месту где се налазимо као и време које нам је наметнуто дужним смо дали оно што нам је поднесено оправдано, осведочило и саламо, из генерација у генерацији укажемо на значајне целокупне изложбе и његовог виђења.

Ово је критика на делу, сегменти новог рађања и буђења свести која је годинама тајила и сада је добила награду за процват.

Остварили смо веома вредне и значајне сарадње са уметницима из унутрашњости, али историја нас је научила да јединствену уметност можемо сагледати из више углова у својој бити.

Зато смо ову изложбу подигли на виши ниво и њен концепт у угловима променили и проширили га.

Гости ове изложбе и наши овогодишњи сарадници су творци новог поглавља „Вијуге“ - место које представља уметнике из свих аспеката уметности, место слободног стварања којима је за циљ повезивање уметника, њихове идеје и дела. 

Од векова уметници су ти који носе изложбу и оно што је наш задатак и улога коју им можемо пружити је дати потпору у наставку свог стварања, а из године у години њихова дела су све снажнија и многобројнија, а оно што је ове године достигло скалу јесу управо 

њихове различитости и повезивање као што су:

Slikarstvo, vajarstvo, primenjeno vajarstvo, arhitektura, fotografija, kamera, scenski kostim, dizajn ( enterijera, industrijski, grafički, grafika i knjiga), vizualne i medijske umjetnosti i književnost.

У сваком од ових видимо везу, а оно што се у том погледу додатно спашава јесте и музичка уметност, без које ова изложба не би била у духу у ком Јесте, а за исти заслужни су наши сарадници, проф. Музичке школе, Чачак који су отворили изложбе отворили и послали јасну поруку за чим жутију уметност, као и проф. Марија Лукић чији је екстеријер Галерија Народног музеја одисао својим присом, уклапа се у ово рухо цивилизације, дозвољава јој унети поменути и придружити јој се.

Идеја, замисао, мотивација, само су почетни стадиони у стваралаштву једног уметника који захтевају даљи ток. 

Оно што је наша дужност је да усмеравамо једним оваквим примером младе уметнике да се развијају и повезују једним оваквим пројектом.

Уметност се огледа у уметности.