Jovana Preradović

Lemons

Akril 15*20cm

Ljudsko rasudjivanje

Ljudsko rasudjivanje kao prilično poznat pojam danasnjici govori o osudjivanju/rasudjivanju/optuživanju jedni drugih na osnovu izgleda što je vrlo površno i treba se iskorejiti iz društva.

,,Sabur”

Značenje reči ‘sabur’ je nešto što ne doživljava svako i ako ste doživeli zavisi u kojoj meri. Sabur jeste kada nas boli a kažemo da je sve u redu, sabur je kada smo besni a smejemo se, sabur je kada smo povređeni a ne damo se, sabur je kada smo na ivici suza a zasmejavamo sve oko sebe, sabur je kada nas neko izneveri a mi mu oprostimo i zaboravimo. Sabur je, dakle, naš odbrambeni način, štit, maska, kojim sakrivamo svoja prava osećanja da ih neko ne bi dodatno povredio. Ovaj naziv za sliku je došao vrlo spontano što je i čini posebnom, još uvek nije gotova, vrlo je zahtevna i traži puno vremena kao što možete primetiti sve detalje. Radim je običnom olovkom, format je 100x70cm na papiru od 200g. 

,,Nirvana’’

Ovaj rad je rađen skoro 2 godine što govori o njegovom kvalitetu, posvećenosti i uloženom trudu. Tehnika koja je korišćena beše drvena bojica na formatu 120x80cm. Ovaj motiv želi pokazati blaženstvo u kojem se model nalazi, odnosno stanje unutrašnjeg mira što i jeste značenje reči ,,nirvana”.