Feed Item
Zaželio sam želju
 
 
Danas sam ti bio na grobu. Zapalio svijeću, pomolio se. Dvaput. Jednom za tvoju dušu, drugi put za moj rođendan. Danas mi je rođendan. A ti si u grobu. Nećeš mi zaželjeti sreću, niti ispeći tortu, niti nazdraviti prvo sebi u čast jer si me rodila, a drugo meni uzdravlje.
 
Donijeli su mi tortu punu svijeća uz pjesmu o sreći, pa sam stavio masku da sam sretan. Na licu sam osjećao osmijeh, ali srce mi je bilo prazno. Svi su na licu imali osmijeh. Pitao sam se koliko su iskreni njihovi osmijesi, iako su im oči svjetlucale. To je valjda znak da ipak ne nose maske sreće, da im je doista zbog mene drago, da nisu tu samo zbog jela, pića, glazbe ili neke druge koristi.
 
Moja supruga je obrisala suze, radosnice. Moja djeca puštala su balone. Na tren mi se učinilo da sam te ugledao, ali to je samo tvoj odraz u licima moje djece, tvojih unuka. Majko, svakim sam ti danom bliže.
 
Netko je viknuo da zaželim želju, a ja sam udahnuo pa izdahnuo. Tanki snopovi dima iz šarenih svjećica praćeni pljeskom i pjesmom odnijeli su moju želju: da te, majko, još jednom vidim. 
Comments
Info
Post title:
Zaželio sam želju